Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан от голямата преднина спрямо Ферари

Хамилтън изненадан от голямата преднина спрямо Ферари

54
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че е изненадан от голямата разлика, с която изпревари съперника си в битката за титлата Себастиан Фетел във втората свободна тренировка за Гран при на Япония. Британецът изпревари пилота на Ферари с 0.833 сек., като последният завърши сесията 3-и.

„Определено не очаквах да имаме голямо предимство, каза британецът. – Не знаех къде ще сме спрямо Ред Бул и Ферари. Двамата отбора бяха много бързи тук миналата година.

Преди да изляза на пистата си мислех, че има 2-3 завоя, където трябва да премина по страхотен начин с максимална скорост. Веднага се съсредоточих върху това, като успях да ги взема много по-добре, отколкото някога съм го правил.“

Другият пилот на Сребърните стрели Валтери Ботас изостана на близо половин секунда от съотборника си, като заяви, че в тима не мислят, че имат комфортна преднина спрямо Ферари, тъй като е минал само първия ден, а нещата в следващите сесии и в състезанието могат да се променят.

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че голямата преднина спрямо Ферари се дължи на занижените режими на моторите в болидите на Скудерията. Според австриеца данните показват, че Ферари са по-добри в бързите завои. Затова времената на обиколка от днес не отразяват реалното съотношение на силите.