Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на полпозишън в Малайзия, Фетел последен

Хамилтън на полпозишън в Малайзия, Фетел последен

39
0

Лидерът в шампионата Люис Хамилтън с Мерцедес ще стартира от първа позиция в Гран при на Малайзия. В същото време основният му съперник за титлата Себастиан Фетел получи проблем със задвижващата система на колата и най-вероятно ще потегли последен 20-и.

Неговият съотборник във Ферари Кими Райконен остана втори, само на 0.045 сек от Хамилтън, като грешка в последния завой му коства полпозишъна. Трети се нареди Макс Верстапен от Ред Бул, който днес става на 20 години.

Най-бърз в първата част от сесията беше Хамилтън от Мерцедес с гумите софт. На 0.315 сек след него остана Верстапен, а трети бе Ботас. Райконен зае 4-ата позиция, като всички тези пилоти направиха обиколките си с меките гуми, запазвайки по един комплект суперсофт.

 

 

Фетел излезе също със софт, но се прибра в бокса след една обиколка в бокса, оплаквайки се, че е загубил мощност и сякаш няма турбо в колата. Той така и не излезе повече на пистата и отпадна от квалификацията. Той по всяка вероятност ще потегли последен. Освен него, от сесията отпаднаха още Ериксон, Верлайн, Магнусен и Грожан.

 

 

Във втората част най-бърз бе Ботас със суперсофт, който слезе под 1:31 мин за обиколка и записа 1:30.801 мин. Втори на 0.123 сек остана Райконен, а трети се класира Верстапен, оставяйки Хамилтън 4-и. И двамата пилоти на Мерцедес направиха втора бърза обиколка, тъй като при първите допуснаха малки грешки. От тази част отпаднаха Маса, Палмър, Строл, Сайнц и дебютантът Гасли.

 

 

В трета част Хамилтън записа страхотно време от 1:30.076 мин и остави на 0.232 сек зад себе си Райконен. Рикиардо и Верстапен бяха 3-и и 4-и на половин секунда от водача, а Ботас бе едва 5-и на над 0.8 сек от съотборника си.

При вторите опити Хамилтън се оплака от липса на мощност, но въпреки това записа бърза обиколка, но не подобри върховия си резултат. Рикиардо също не подобри времето си и остана 4-и, като бе изпреварен от Верстапен, който стана 3-и. Ботас бе 5-и, като не направи голям прогрес. Последен шанс имаше Райконен, който вървеше с най-добро време след втори сектор, но в последния допусна грешка и остана 2-и, на само 0.045 сек от Люис.