Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз и в 3-ата тренировка, Ферари близо до Мерцедес

Хамилтън най-бърз и в 3-ата тренировка, Ферари близо до Мерцедес

38
0

Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз и в 3-ата свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин. За разлика от предните два обаче този път пилотите на Ферари бяха много по-близо до скоростта на Сребърните стрели. Фетел зае 2-ата позиция в сесията, като бе само на 0.092 сек от Люис. Райконен пък бе 4-и, зад Ботас, на 0.277 сек от Хамилтън.

По-далеч от нивото на Сребърните стрели този път бяха в Ред Бул. Верстапен и Рикиардо се наредиха 5-и и 9-и, на 0.6 сек и 1.2 сек от водача. И двамата имаха проблеми с поведението на колата, като Даниел допусна две грешки в бързия си тур и затова постижението му бе значително по-слабо от това на Макс.

Сесията започна при слънчево и сухо време. Брендън Хартли с Торо Росо първи направи бърза обиколка с гумите софт и използваше аеробоя в задната част за изследване на въздушните потоци. Времето му веднага бе подобрено от Сайнц и Хюлкенберг с ултрасофт. Фетел първи от пилотите от челото направи бърз тур и поведе с 1:36.534 мин с ултрасофт.

Райконен подобри този резултат с близо 1 сек. Рикиардо се намести между двамата пилоти на Ферари. Ботас и Хамилтън с Мерцедес записаха 2-о и 3-о време, като бяха на 0.075 и 0.155 сек от Кими. В следващия си опит с ултрасофт Фетел се доближи до 96 хилядни от времето на съотборника си.

 

 

Ботас също завъртя нов бърз тур и излезе начело с 0.017 сек, но само секунди по-късно Хамилтън подобри това постижение с 0.4 сек, слизайки до 1:35.125 мин. Фетел записа нова бърза обиколка, с която излезе на 2-а позиция, но бе на 4 десети от пилота на Мерцедес.

 

 

В Ред Бул бяха далеч от нивото на Мерцедес, като Рикиардо изостана на почти секунда от Хамилтън. Алонсо бе 6-и и отново най-добър от останалите, като Верстапен още не бе записал бърз тур от пилотите на водещите 3 тима. Когато излезе на пистата Макс допусна грешка в първия сектор в края на серията S-образни завои, но се опази от поражения по колата.

 

 

Малко след това на същото място Ромен Грожан се завъртя и спря в чакъла. Временно пилотите не можеха да правят бързи обиколки, тъй като на трасето бе назначена виртуална кола за сигурност. При премахването на режима, Верстапен, пилотите на Ферари и пилотите на Мерцедес направиха бързи обиколки с нови комплекти ултрасофт.

 

 

Най-бърз отново бе Хамилтън с 1:34.478 мин, но Фетел бе много по-близо – на по-малко от 0.1 сек. Трети и 4-и бяха Ботас и Хамилтън на над 2 десети. Верстапен бе по-назад на 0.7 сек. Рикиардо бе 6-и, а Алонсо 7-и на 1.8 сек. Верстапен подобри времето си в последните минути, но отново бе далеч от Хамилтън – 0.625 сек. Алонсо пък бе изместен извън топ 10, след като бързи обиколки направиха Маса, Хюлкенберг, Сайнц, Перес и Окон.