Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в третата тренировка в Сочи

Хамилтън най-бърз в третата тренировка в Сочи

43
0

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Русия в Сочи, 4-и кръг от шампионата във Ф1. Шампионът успя да изпревари само с 0.068 сек съотборника си Нико Розберг. Трети и 4-и останаха пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен, следвани от тези на Уилямс – Маса и Ботас.

 

Даниел Рикиардо с Ред Бул първи записа бърза обиколка в сесията, а времето му веднага беше подобрено от Серхио Перес с Форс Индия. Пилотът на Ред Бул обаче подобри резултата си и отново излезе начело. След това на пистата се появи Фетел, който обаче правеше обиколки с много гориво, изпробвайки колата в състезателен режим. Той не успя да стори това вчера след техническия си проблем във втората свободна тренировка.

 

 

Перес спря в зоната за сигурност на завой 13, но след кратко забавяне успя да се върне на пистата. Пилотите масово караха с гуми суперсофт в подготовка за квалификацията. Райконен излезе със софт, също изпробвайки състезателни настройки. 20 минути след началото на тренировката Нико Розберг се появи на пистата със суперсофт, но подобно на Перес изпусна спирането за завой 13 и мина през зоната за сигурност.

 

 

Такива проблеми нямаше Хамилтън, който със супермеките гуми записа 1:38.217 мин и поведе в класирането. В следващия си опит Розберг подобри с половин секунда постижението на съотборника си. Трети резултат междувременно записа Кими Райконен с Ферари, следван от Рикиардо и Ботас. Хамилтън отговори с 1:37.325 мин. Грожан също излетя при спирането на завой 13 без последствия. Причината за многото грешки на това място най-вероятно беше в силния попътен вятър, който смени посоката си спрямо втората свободна тренировка. Хамилтън подобри резултата си и се доближи на 1 десета от Нико, но също не успя да спре на време за завой 13 и излезе извън пистата.

В края пилотите започнаха да правят квалификационни симулации. Интересното беше, че Розберг направи две загряващи обиколки, преди да завърти бързия си тур. Той обаче не беше достатъчно добър и Нико не подобри времето си. Маса постигна 3-и резултат. Фетел бе едва 5-и, на 0.8 сек от Розберг,  зад 4-ия Ботас. Лидерът в шампионата обаче слезе до 1:36.783 мин. Постижение, което Хамилтън не успя да подобри, изоставайки на 0.170 сек. В същото време Райконен стана 3-и, на близо секунда зад водача. От тази позиция го измести Фетел, като бе само на 0.224 сек от Розберг. В последния си опит Нико подобри с още 0.3 сек резултата си – 1:36.471 мин, който Хамилтън подобри с 0.068 сек в самия край. Фетел остана 3-и на 0.604 сек, следван от Райконен, Маса и Ботас.