Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не бързайте да критикувате новата квалификация

Хамилтън: Не бързайте да критикувате новата квалификация

59
0

Люис Хамилтън заяви, че критиките към новия формат на квалификацията са прибързани и трябва да се изчака да се види каква ще е реалната ситуация в първия кръг в Австралия. Сесията ще се състои отново от 3 части, но вече на елиминационен принцип с отпадането на един пилот на всеки 90 сек в последните минути.

Британецът също така смята, че би било редно и феновете да имат право на глас относно това какъв да бъде точният формат. Масово пилотите разкритикуваха новия формат и изразиха недоволството си от това, че той е променян, без да бъде потърсено тяхното мнение.

„Най-важното нещо е, как хората чувстват нещата, заяви шампионът. – Имаше някои добри квалификационни формати в миналото и такива, които ставаха. Като цяло наистина харесвах тези от последните няколко години. Ето защо не виждам смисъл от промените, които бяха направени точно сега. Но не трябва да критикуваме нещо, преди да сме го опитали. Може би ще бъдем изненадани. Може да бъде много вълнуващо, но може и да не е.”

Съотборникът на Хамилтън в Мерцедес – Нико Розберг, смята, че неговият тим няма да бъде силно засегнат от новия формат на квалификацията. „Не мисля, че за нас ще има голяма разлика, каза Нико. – Това важи повече за хората в средата на колоната и може би при дъжд и мокра писта, когато нещата ще са много по-сложни.”