Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е съгласен с Брандъл

Хамилтън не е съгласен с Брандъл

44
0
Люис Хамилтън

Мнението на Мартин Брандъл, че в Макларън са объркали нещо много сериозно в болида си за 2011 г. и колата е пълна каша, предизвика отговор от страна на Люис Хамилтън.

Силните думи на бившия пилот от Формула 1 и настоящ коментатор в английската телевизия ВВС бяха подкрепени от колегите му в студиото Дейвид Култард и Еди Джордан. В по-ранен свой коментар Брандъл спомена и че МР4-26 има крайно лошо поведение на пистата, което установил чрез личните си наблюдения по време на миналия тест в Барселона. Световният шампион за 2008 г. обаче е убеден, че Мартин и колегите му просто не са наясно със ситуацията:

Не те карат колата и не знаят как точно е всичко. Не бих се съгласил с казаното от него. Поведението на тазгодишния болид е по-добро от това на миналогодишния. Не сме толкова бързи, колкото ни се иска, но преди две години бяхме на 2-3 секунди от темпото, а сега разликата е може би секунда. Определено можем да настигнем [съперниците].

По принцип Хамилтън призна, че темпото на колата не е достатъчно добро, но не вижда причина тя да не се развие. Според състезателя автомобилът може да достигне нивото на най-бързите и е твърде рано да се правят изводи.

Подобно е и мнението на шефа на Макларън Мартин Уитмарш, изразено в интервю. Според англичанина екипът върви в правилната посока и ще се справи с предизвикателството.