Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън окуражен от темпото, Розберг изненадан от износването на гумите

Хамилтън окуражен от темпото, Розберг изненадан от износването на гумите

36
0

Люис Хамилтън заяви, че е окуражен от темпото си в свободните тренировки за Гран при на Бразилия. Пилотът на Мерцедес бе най-бърз и в двете, като освен това показа и отлична скорост в дълга серия от обиколки.

„Беше добър ден, коментира британецът. – Минахме през цялата ни програма и колата се усещаше наистина добре. Тук физически е много тежко заради голямата топлина. И намирането на правилния баланс не е лесно.

Особено при тези условия, тъй като гумите започват да стават много горещи. Но темпото ни в дълга серия изглеждаше много силно и можем да сме доволни от старта на уикенда, който направихме днес.“

Другият пилот на Сребърните стрели Нико Розберг от своя страна не бе доволен от високото ниво на износване на гумите софт и медиум, като нямаше същото добре и постоянно темпо в дълги серии от обиколки като на Хамилтън.

„Днес беше много горещо, повече отколкото очакваме да бъде до края на уикенда, каза лидерът в шампионата. – Като резултат беше трудно да се подготвя напълно за квалификацията и състезанието.

Колата изглеждаше добре, но ред Бул определено са близо. Гумите софт се износваха много в дългите серии, като имаше мехурчета на задните. Имаше и изненадващо ниво на деградация и на типа медиум също.“