Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Подарихме твърде много точки на Ферари

Хамилтън: Подарихме твърде много точки на Ферари

42
0

Люис Хамилтън смята, че тимът му Мерцедес е подарил твърде много точки на прекия съперник за титлите Ферари от началото на сезона. Сребърните стрели са начело при конструкторите с 39 точки пред Скудерията, но в шампионата при пилотите лидер е Фетел с Ферари, който има 14 точки аванс пред Хамилтън след 11 кръга.

„Подарихме твърде много точки на преките ни конкуренти от Ферари и те се възползваха от това, коментира Люис. – От началото на сезона техните грешки бяха по-малко от нашите и това си личи в класирането, където трябва да догонвам Фетел. Нямам престава какво се случи в отминалите няколко състезания, в които не успяхме да догоним Ферари.

Дано не ми се налага отново да връщам позиции на Валтери, както в Унгария, защото така още повече ще намалим шансовете си в борбата за титлата. Фетел никога не пропуска да се възползва от нашите слабости и ще ни притиска във всеки старт до финала. Ние трябва да направим същото и нека по-добрият спечели.”

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас каза, че е уверен в оставането си в тима и следващия сезон. Затова финландецът дори не се оглежда за друг отбор в случай, че Сребърните стрели решат да не го запазят. Ботас дойде на мястото на оттеглилия се Нико Розберг в началото на годината. Договорът му с Мерцедес е за една година.

„Чувствам се добре в отбора и досега съм получавал само положителна обратна връзка. Честно казано, дори не си търся друго място. Искам отношенията ми с Мерцедес да са дългосрочни и в момента това ми е приоритет“, заяви Ботас.