Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън посочи кои са тримата му най-големи съперници

Хамилтън посочи кои са тримата му най-големи съперници

67
0
Люис Хамилтън

Световният шампион в F1 Люис Хамилтън разкри кои са тримата му най-големи съперници на пистата. Според британеца това са Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо и Макс Верстапен.

Хамилтън заяви също така, че очаква Макларън с новите за тях двигатели на Рено да се присъединят към Ферари, Мерцедес и Ред Бул в борбата за титлата.

„Това сме четиримата най-силни пилоти, каза Люис. – Наистина се надявам, че ще има оспорвана битка, защото ще бъде изключително вълнуващо. Знам как да подходя към всеки един от тримата си съперници. При всеки от тях е различно. Себастиан, например, на фона на последната година може да каже, че иска повече пространство.”

Макс поема много рискове. На него също трябва да му осигуриш повече пространство, но пък той е по-неопитен от останалите двама. Фернандо е най-трудния пилот изобщо. Към него трябва да се подхожда с респект и да си изиграеш картите по най-правилния начин, защото уменията му са съвършени. Тези на Макс също са много впечатляващи.“

Хамилтън заяви още, че Верстапен ще продължи да добива опит и да се усъвършенства през следващите десет години, така че ще се превърне в най-голямата заплаха за всички останали.