Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Ботас и във втората тренировка на Сузука

Хамилтън пред Ботас и във втората тренировка на Сузука

52
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън и Валтери Ботас заеха първите две места и във втората тренировка за Гран при на Япония на Сузука. Пилотите на Мерцедес отново имаха сериозно предимство, като третият Себастиан Фетел с Ферари изостана на 0.833 сек от лидера.

Състезателите на Ред Бул Верстапен и Рикиардо останаха 4-и и 6-и на повече от 1 сек от Люис, като между тях се вклини Кими Райконен, който допусна 2 грешки в бързата си обиколка. Всички пилоти в челото постигнаха най-добрите си времена с гумите суперсофт.

Най-добър от останалите отново беше Естебан Окон от Форс Индия, следван от Ромен Грожан, Маркус Ериксон и Брендън Хартли.

Преди началото на сесията Пиер Гасли от Торо Росо получи предупреждение от стюардите на ФИА за опасното си позициониране на колата на влизането в последния шикан в първата тренировка, при което той едва не бе ударен от идващия с висока скорост Люис Хамилтън. Французинът обаче имаше проблеми със задвижващата система и през по-голямата част от сесията остана в бокса.

 

 

Алонсо и Вандоорн първи записаха бързи турове, като техните времена бяха подобрени от Грожан, а след това от Райконен и Фетел с гуми софт. Себастиан направи две бързи обиколки, като във втората записа 1:29.398 мин. Кими бе на 6 десети зад него, а Рикиардо 3-и на 0.8 сек. Верстапен стана 4-и.

Също със софт Ботас и Хамилтън излязоха на пистата, като Валтери изостана на 0.4 сек от Фетел, а Люис бе с толкова по-бърз от него. В следващия си тур шампионът слезе и под 1:29 мин за обиколка. Вандоорн в същото време се оплака от проблеми със скоростната кутия, като според него тя сама е превключила на 6-а предавка.

 

 

35 мин след началото на тренировката Фетел сложи нов комплект суперосфт, но 0.139 сек не му достигнаха да подобри времето на Хамилтън. Окон бе недоволен от поведението на Вандоорн пред него, тъй като смяташе, че е намалил рязко в последния момент преди да го пусне.

Макс Верстапен със суперсофт постигна 3-о време, а Валтери Ботас със супермеките гуми беше с най-добро време след първия сектор, но във втория допусна грешка и прекрати обиколката си. Хамилтън със супермеки гуми обаче нямаше проблеми и свали цели 0.6 сек. от най-доброто си време и записа 1:28.217 мин.

Ботас пробва втора обиколка със същите гуми, но не беше на нивото на съотборника си и изостана с 0.461 сек. Райконен пък допусна 2 грешки в бързия си тур със суперсофт и остана 5-и, зад съотборника си и зад Верстапен.

 

 

В последните 40 минути пилотите започнаха да правят симулации на състезателно темпо със супермеки гуми и много гориво. При тях във Ферари Фетел със суперсофт имаше образуване на мехури по задните гуми, а Кими със софт имаше такъв процес на задна лява. Като цяло пилотите на Мерцедес и тези на Ферари имаха близко темпо.