Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Розберг в първата тренировка в Абу Даби

Хамилтън пред Розберг в първата тренировка в Абу Даби

52
0

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби, последен кръг от сезона във Формула 1. Осигурилият си отдавна титлата британец изпревари съотборника си Нико Розберг с 0.141 сек. в една спокойна и безаварийна сесия. Трети се нареди Кими Райконен с Ферари, но с изоставане от 0.746 сек. Следват Дани Квят с ред Бул и Себастиан Фетел с другия болид на Скудерията.

Сесията започна при хубаво и слънчево време, като пилотите масово започнаха да въртят обиколки с гумите софт, които са по-твърдите за този уикенд. Повече от колите бяха с елементи за следващия сезон. При положение, че в челото всичко отдавна е решено, екипите получиха отлична възможност да използват сесията като тест за 2016 г., след като и без това изпитанията са доста ограничени.

Очаквано поведоха пилотите на Мерцедес, като Розберг бе пред Хамилтън, който се чудеше дали разположението му в кокпита е по-ниско или по-високо спрямо предишното състезание. Следваха Райконен и Хюлкенберг. Люис по-късно подобри времето си и поведе с 0.1 сек. Нико от своя страна отвори широко първия завой и не можа да прогресира. Хамилтън след това на свой ред допусна грешка на завой 4 и мина през зоната за сигурност. В края налягането в задна лява гума на Розберг падна и той трябваше да се прибере в бокса.

За Лотус в тренировката караше Джолион Палмър, който замести напускащия след края на сезона в посока Хаас – Ромен Грожан. Британецът се завъртя в последните минути на сесията, но се размина без сериозни последствия.