Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън призовава за промяна на формата на уикенда в Монако

Хамилтън призовава за промяна на формата на уикенда в Монако

87
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън призова за промяна на формата на Гран при на Монако след края на уикенда в Княжеството. Лидерът в шампионата стартира трети и завърши на тази позиция, като направи неуспешен опит да изпревари втория Себастиан Фетел с пресичаща стратегия и ранно влизане в бокса.

След това пилотът на Мерцедес не можеше да доближи и изпревари Себастиан, нито лидера Даниел Рикиардо с Ред Бул, който кара през по-голямата част от надпреварата кара без хибридна система MGU-K.

„Това е най-специалното състезание за годината, коментира британецът. – Мислех си, че е разочароващо, че надпреварата не е толкова интересна, както целият спектакъл по време на уикенда. Затова мисля, че Формула 1 трябва да приложи различен формат или график за това състезание.

Не трябва да сме в състояние да изкарваме състезанието с един питстоп. Нещата трябва да са по-разнообразни. Не знам точно какво, но нещо трябва да се промени. Може би трябва да имаме 2 състезания, кой знае. Казах на принц Албер, че може би е време да направят трасето по-дълго.“