Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с най-добро време и във втората сесия в Мелбърн

Хамилтън с най-добро време и във втората сесия в Мелбърн

63
0

Люис Хамилтън бе най-бърз и във втората свободна тренировка за Гран при на Австралия на пистата Албърт парк. Пилотът на Мерцедес отново имаше сериозно предимство спрямо конкуренцията.

Той единствен слезе под 1:24 мин за обиколка (1:23.620 мин) и изпревари с половин секунда Себастиан Фетел от Ферари. Валтери Ботас с другия болид на Сребърните стрели остана 3-и, следван от Кими Райконен с втората кола на Скудерията.

Пети и шести се класираха Даниел Рикиардо и Макс Верстапен от Ред Бул. Австралиецът бе на секунда от Хамилтън и спортният директор на тима Кристиан Хорнер призна, че с настройките от първата тренировка, когато бе 3-и, Даниел е усещал по-добре колата.

Първи на пистата се появи Грожан с Хаас с гумите суперсофт, като французинът първи записа бърза обиколка, а и стана първият, който допусна грешка и излезе за малко от пистата. Рикиардо с Ред Бул първи от водещите пилоти направи бърза обиколка, но бе с 0.2 сек по-бавен с гуми софт. Маса обаче нямаше проблеми да подобри времето на Грожан със супермеки гуми.

 

 

Със софт Хамилтън от Мерцедес свали цяла секунда и поведе, а веднага след това Ботас с другия болид на шампионите и гуми суперсофт подобри водещия резултат с 0.1 сек. Това не се задържа дълго и Райконен със същия тип гуми постигна първо време. Фетел беше с близки постижения до тези на Кими, но в края попадна в трафик и загуби половин секунда. В следващия си опит германецът вече поведе в класирането, на 1 десета пред Ледения.

 

 

25 мин след началото на сесията Палмър с Рено катастрофира на излизане от последния завой. Британецът изпусна задницата на колата и се заби в предпазната стена. Тренировката бе спряна за 7-8 минути. След подновяването Верстапен даде 6-о време, на 0.7 сек от водача. Маса получи повреда в скоростната кутия и за него сесията приключи рано. Грожан напусна пистата в зоната на завой 3, а Верстапен излезе на 2-а позиция в подреждането със силен тур с гуми суперсофт.

 

 

Последваха няколко опита на водещите пилоти с гуми ултрасофт. Ботас излезе начело, но Хамилтън веднага подобри това време с 0.5 сек и записа 1:23.620 мин. Фетел изостана на половин секунда от Люис, но все пак бе пред Валтери, а Райконен допусна грешка в завой 1. В следващия си опит Кими постигна време с 0.9 сек по-слабо от Хамилтън. Рикиардо изостана на цяла секунда от лидера, а след него Верстапен сбърка на излизане от 12-и завой и мина през зоната за сигурност. Холандецът все пак се опази от завъртане и удар, но счупи пода на колата си.

 

 

Извън пистата се озова и Ботас вече в състезателна симулация с много гориво. До края водещите пилоти въртяха обиколки с пълни резервоари, тествайки състезателното темпо на болидите си. Хамилтън отново показа впечатляващо темпо, като с ултрасофт направи дълга серия от обиколки с по-добри постижения от Фетел с по-нов комплект суперсофт, при положение, че ултрамеките гуми се износват по-бързо.