Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява жестът към Ботас да не му коства титлата

Хамилтън се надява жестът към Ботас да не му коства титлата

77
0

Люис Хамилтън заяви, че се надява жестът му да пусне пред себе си Ботас в края на състезанието в Унгария да не му коства титлата. Постъпката на Люис бе напълно спортсменска, след като първо Валтери го пропусна, давайки му шанс да атакува пилотите на Ферари, които се движеха първи и втори.

След като не успя да ги изпревари, Хамилтън върна много газта в последната обиколка и остави Ботас да мине пред него, въпреки сериозното изоставане на финландеца.

„Надявам се, че с начина, по който карах днес и поведението ми в края, показах, че съм отборен играч и държа на думата си, заяви Люис след финала.

– Да се забавя 7 секунди в последната обиколка беше трудно и бях нервен да не загубя място от Верстапен. Надявам се да не загубя титлата с 3 точки (толкова по-малко взе той затова, че пропусна Ботас).”

Валтери от своя страна благодари на Люис за това, че е спазил уговорката. Той призна, че бил притеснен, че това може да не се случи, тъй като изостана доста от Хамилтън в края на състезанието.

„Когато разликата стана голяма, знаех, че може да е проблем да си сменим местата, но в края всичко беше добре, обясни Ботас. – Не всеки съотборник би ти върнал позицията си, ако става въпрос за място на подума. Затова му благодаря.”

Хамилтън заяви още, че без проблемите с комуникацията с бокса по радиото, той е можел да опита различна стратегия или да изпревари по-рано Ботас, за да атакува пилотите на Ферари.

„Имах наистина добра скорост, но нямах радио с бокса и не можех да им кажа, че гумите ми суперсофт са в добро състояние и мога да продължа с тях, обясни Люис. – Ако бях останал още 5 или 10 обиколки, след това можех да имам шанс да атакувам и изпреваря колите на Ферари. След това бях блокиран зад Валтери и загубих много време.”