Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се размина само с порицание

Хамилтън се размина само с порицание

55
0

Люис Хамилтън получи само порицание от стюардите на ФИА за това, че не е спазил инструкциите на състезателния директор при връщането си на пистата след излизане от нея на завой 2 по време на първата част на квалификацията за Гран при на Русия.

Според неговото разпореждане пилотите, при излизане от пистата на това място, трябва да останат в ляво от бяло-червения знак, преди да се върнат на трасето. А камерите показаха, че пилотът на Мерцедес не прави това, а минава отдясно на него.

След среща и разговор на пилота със стюардите е било решено, че той трябва да получи предупреждение, което е второ за него през сезона. Ако получи още едно до края на годината, той вече ще трябва да изтърпи доста по-сериозно наказание – 10 места назад в стартовата решетка. 

Заради повреда в хибридната система MGU-H на задвижващата система преди 3-ата част на квалификацията, Хамилтън ще стартира едва 10-и в днешното състезание. В неговия болид бе поставен двигателя, използван в първите 2 кръга в Австралия и Бахрейн, и който получи проблем в Китай, по който са сменени няколко компоненти – електрониката и батерията за съхраняване на енергията.