Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън стартира първи на Интерлагос

Хамилтън стартира първи на Интерлагос

68
0

Люис Хамилтън с Мерцедес ще стартира първи в Гран при на Бразилия, 20-и предпоследен кръг от шампионата на F1. Британецът бе най-бърз в днешната квалификация на пистата Интерлагос, като изпревари съотборника си Нико Розберг с 0.102 сек. Пилотите на Сребърните стрели имаха подчертано предимство спрямо конкурентите и бяха недостижими. На повече от половин секунда зад тях останаха състезателите на Ферари и Ред Бул, като най-бърз от тях бе Кими Райконен. Четвърти остана Верстапен, 5-и Фетел, а 6-и Рикиардо.

 

 

Още преди старата на квалификацията стана ясно, че Фетел има сериозен проблем със спирачките и няма да може да излезе веднага на пистата. А над нея облаците се сгъстяваха. При светването на зеления светофар на трасето веднага се появиха Хамилтън и Розберг, които направиха бързи обиколки с гумите софт, за да си гарантират място в Q2. Люис бе по-бързият с 0.3 сек.

Проблемът на Фетел все пак бе оправен и той излезе за бурз тур със софт, постигайки 6-о време, зад Райконен, Верстапен и двамата пилоти на Мерцедес. От квалификацията след първата част отпаднаха Насър, Ериксон, Окон, Верлайн, Магнусен и Бътън, като последният допусна грешки в последните си 2 бързи обиколки.

 

 

Във втората част пилотите на Мерцедес отново излязоха много рано на пистата и отново Хамилтън бе по-бърз с малко над 0.1 сек. Верстапен бе 3-и на 0.6 сек, следван от Фетел, Рикиардо и Райконен. Седми се нареди Алонсо, който по този начин се класира за финалната фаза. Това не успяха да сторят Маса и Ботас с Уилямс, които нямаха скорост в решителните опити и останаха съответно 13-и и 11-и. Другите отпаднали след Q2 бяха Гутиерес, Квят, Сайнц и Палмър.

 

 

В третата решителна част при първите опити Хамилтън бе по-бърз с 0.162 сек спрямо Розберг, а зад тях се наредиха Верстапен, Фетел, Рикиардо и Райконен. Всички те бяха на повече от 0.6 сек от постижението на Люис. Алонсо с нова страхотна обиколка постигна 7-и резултат. Испанецът бе изместен с една позиция назад от Ромен Грожан. При вторите опити Хамилтън подобри още времето си и постигна 1:10.736 мин, а Розберг изостана на 0.102 сек., въпреки че имаше минимална преднина след втория сектор. Райконен подобри значително времето си и стана 3-и, следван от Верстапен, Фетел и Рикиардо. Алонсо в крайна сметка остана 10-и, като бе изпреварен от Хюлкенберг и Перес с двата болида на Форс Индия.