Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Вземат се грешни решения в спорта

Хамилтън: Вземат се грешни решения в спорта

39
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън разкритикува промените в правилата в последните години, като смята, че Ф1 взема грешни решения от доста време. Световният шампион говори след последните изменения в регулациите за 2016 и 2017 г., които предвиждат нов формат на квалификацията за този сезон и драстични изменения по шаситата и гумите, които трябва да направят колите с поне 3 секунди по-бързи за следващия.

Според Люис далеч не само доминацията на Мерцедес прави спорта скучен, а причината за това е и в правилата. „Не мисля, че сегашните регулации са добри, дори ако имаме 5 отбора, които да се борят в челото, заяви британецът. – Харесвам различен тип коли. Нямам отговори на всички въпроси относно това какви трябва да бъдат те, но предпочитам различни болиди. Обичам такива с двигатели V12 и големи, широки гуми. Такива, като от 80-те години с широки шасита, ниско поставени кутии за радиаторите и сликове. Колите са изглеждали страхотно. Но това никога няма да се върне.”

Според Хамилтън трябва да има повече комуникация с пилотите и да се слуша повече тяхното мнение когато се вземат решения за промени. „Не съм съгласен с промените, които се правят и които бяха правени много години наред. Просто живеем с това. А нещата трябва да се консултират с пилотите. А това не е направено по отношение на най-новите правила. Ние имаме усещане в колата, някои идея кое може да бъде направено по-добре. Ние знаем кое не е добро. Пилотите, който са в спорта за последните 10-15 години, и са минали през всички тези изменения, знаят, кои неща работят и кои не.”