Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Няма да помагам на Розберг

Хамилтън: Няма да помагам на Розберг

42
0

Осигурилият си вече титлата във Ф1 Люис Хамилтън заяви, че няма намерение да помага на своя съотборник Нико Розберг в битката за второто място. 3 кръга преди края на сезона Нико изостава с 4 точки спрямо Себастиан Фетел от екипа на Ферари. Хамилтън обаче явно не се вълнува особено от битките на своя съотборник в Мерцедес.

„От тима не са търсили моята помощ, а и аз пристигнах в Мексико, за да спечеля състезанието, заяви Люис. – Екипът ни вече спечели титлата при конструкторите, така че няма какво повече да направя. И все пак, предстои разговор с директора на тима и в него ще стане ясно какво точно се изисква от мен.”

Хамилтън също така каза, че не вижда причина да води разговори с Розберг относно битката за лидерството между двамата в първия завой след старта в Гран при на САЩ, при която двамата дори леко се удариха, а след състезанието Нико заяви, че съперникът му е отишъл твърде далеч.

„Не сме говорили с Нико, нито смятам, че има нужда наистина да го правим, каза британецът. – Мисля, че Тото Волф (спортният шеф на тима) първо трябва да говори с Нико, за да разбере какви са неговите емоции и чувства, тъй като отборът не желае да има напрежение в тима. Това е причината да има и редовни сбирки.”

Според самия Волф подобен разговор би трябвало да има, за да сме оправи атмосферната между двамата пилоти.