Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хасегава напуска поста си като шеф на Хонда в F1

Хасегава напуска поста си като шеф на Хонда в F1

94
0
Юсуке Хасегава

Юсуке Хасегава ще напусне поста си на спортен шеф на Хонда за Формула 1 след края на сезона, обявиха от японската компания. Той зае поста през зимата нa 2016 г., замествайки Ясухиса Арай.

Заради 3-ия пореден неуспешен сезона за Хонда в F1, в който агрегатът на японциет отново беше далеч от нужното ниво на надеждност и мощност, от компанията обявиха, че ще има промяна в страткурата на управлението. И тя вклюва смяната на Хасегава.

Позицията му ще бъде официално премахната, а на нейно място са създадени нови 2. Едната е технически директор за F1, отговарящ за операциите на пистата, и ще бъде заета от Тойохару Танабе.

А другата оперативен директор в Сакура, отговарящ за развитието на задвижващата система, която според Аутоспорт ще заеме Ясуаки Асаки. Хасегава няма повече да се занимава с F1, като ще остане в компанията като главен инженер.

От следващия сезон Хонда започва ново партньорство с екипа на Торо Росо, след като прекрати сътрудничеството си с Макларън след 3 неуспешни сезона в Гран при.