Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаует: Тройният дифузьор просто е разработка на двойния

Хаует: Тройният дифузьор просто е разработка на двойния

80
0

След като още в Китай болидите на Тойота се появиха с допълнителна разработка на толкова оспорвания двоен дифузьор стана ясно, че японците определено ще разчитат на този елемент да ги изведе до върха, в чието подножие се озоваха след квалификацията в Бахрейн.

Новото решение може да се окачестви дори като троен дифузьор и то почти предизвика паника сред останалите тимове, част от които ще използват за първи път двоен елемент на състезанието в Барселона.

Според слух разпространен между фотографите на пистата, половината тим на Тойота прикривал задната част на болида при спирането на колата в бокса по време на надпреварите в Китай и Бахрейн. Тактика, която определено не е новост в Гран при.

Шефът на отбора на Тойота, Джон Хаует обаче отрича разработката да има особено голям ефект.

“Да, разполагаме с така наречения троен дифузьор още от състезанието в Китай”, заяви Хаует пред събралите се около него журналисти в падока в четвъртък вечерта. “Този елемент е разработка на нашия екип върху онзи, използван в Мелбърн и Малайзия. Той обаче не е нещо особено.

Разбира се и ние както останалите тимове имаме нови части за първата надпревара в Европа. Ново е предното ни крило. Освен това има и нови механични части. Да видим до къде ще стигнем. Мога да ви кажа, че след предстоящите три състезания ще излезем с нов ъпгрейд.”

Хаует бе запитан дали болидът е трябвало да мине отново през краш тест.

“Не, защото носът е същият”, бе краткия отговор. “Само предното крило е ново. През миналата година направихме няколко промени в носа, но те се оказаха доста проблематични, защото след всяка промяна трябваше да правим краш тест, който все пак не е никак евтин.”

“Надяваме се на добро представяне в Испания”, заяви шефът на отбора в заключение. “Дали ще успеем да постигнем така желаната първа победа предстои да видим.”