Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Ден, който трябва да забравим

Хауг: Ден, който трябва да забравим

57
0

Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг обобщи представянето на Макларън в Гран при на Бахрейн като “ден, който трябва да забравим”. Пилотите на тима завършиха пети и тринадесети, като Ковалайнен все пак взе точки за мястото си. Люис Хамилтън не само не спечели нищо, но и загуби лидерството във временното генерално класиране при пилотите.
Направих страхотен старт и изпреварих Кими във втория завой, но в четвъртия сбърках спирането и той си върна позицията – обясни началото на състезанието за себе си Хейки. – После направих петно на предната си дясна гума, което доведе до доста вибрации. По едно време чак се притесних, че нещо ще изпадне от колата. Едва накрая нещата се пооправиха.
След като балансът на предницата се стабилизира достатъчно, Ковалайнен дори направи най-бързата обиколка в състезанието, но вече бе твърде късно да гони Ферари и BMW Заубер.
За Хамилтън пък всичко се обърка още в петък, когато катастрофира тежко, но и днес нещата не потръгнаха от самото начало на състезанието.
Оплетох старта, тъй като не включих и не пуснах правилните настройки на двигателя навреме, при което се включи антиблокиращата система – разказа защо тръгна толкова бавно при изгасването на светофарите англичанинът. – Загубих много позиции, но положението още можеше да се спаси на този етап. И тогава се случи катастрофата с Фернандо. Аз бях зад него, мръднах надясно, той тръгна в същата посока и това беше – състезателен инцидент, предполагам.
Според Хамилтън досега всичко е вървяло толкова гладко за него във Формула 1, че е неизбежно нещата да не се объркат на определен етап.
Първо Люис загуби седем места на старта, а после строши предното си крило при удар. Хейки имаше прилична скорост единствено към края на надпреварата. Единствената положително нещо след днешното състезание е, че разликите между първите петима пилоти в генералното класиране са в рамките на пет точки, а при конструкторите – в две – допълни разочаровано Хауг.