Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг приключва кариерата си като спортен директор на Мерцедес

Хауг приключва кариерата си като спортен директор на Мерцедес

93
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Норберт Хауг

Вицепрезидентът на Даймлер, Норберт Хауг, приключва своята 22-годишна кариера като спортен директор на Мерцедес. Съветът на директорите на компанията и самият Хауг са взели решение да прекратят договора на германеца в края на годината по взаимно съгласие.

Хауг заемаше тази позиция от 1 октомври 1990 г. От тогава Мерцедес съвместно със своите партньори е спечелил шест титли във Формула 1 и постигна 87 победи в състезания за Гран при. В Германският шампионат за туристически автомобили DTM под ръководството на Хауг са постигнати общо 32 титли (пилоти и конструктори). От първото спечелване на титла през 1992 г. в този шампионат, отборите на Мерцедес са спечелили 54% от всички състезания. За последните 21 години са спечелени 60% от титлите там. За цялата служба на Хауг, Мерцедес е участвал в 986 състезания (Формула 1/DTM/IndyCar/GT/Група C/ Формула 3), от които са спечелени 439 или 45,4%.

„Норберт Хауг бе повече от 20 години лицето на нашия ангажимент към моторните спортове. Той беляза цяла ера и е отговорен за успешното завръщане на Сребърните стрели във Формула 1“, заяви председателят на управителния съвет на Даймлер, Дитер Цетче. „От името на борда на директорите искам да изразя нашата благодарност за неговата отдаденост към марката Мерцедес.“

„Искам да благодаря за възможността да работя повече от 22 години за най-добрата автомобилна марка в света“, изрази своята благодарност и Норберт Хауг. „Всеки миг бе изпълнен със страст и вълнения. Искам да благодаря за доверието, което управителният съвет винаги ми е гласувал и за пространството, което винаги са ми оставяли за работа.

От 1991 г. насам спечелихме много титли и постигнахме много успехи и затова искам да благодаря на своите колеги, които ми помогнаха много. За съжаление от основаването на нашият собствен отбор във Формула 1 през 2010 г. не успяхме да изпълним високите очаквания и целите, които си бяхме поставили. Сигурен съм обаче, че сме поставили основите на успехите, които се надяваме отбора да постигне. Екипът и пилотите дадоха всичко от себе си за тях.“