Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг става част от инициативата – Формула 1 в училищата

Хауг става част от инициативата – Формула 1 в училищата

25
0

Спортният директор на Мерцедес Бенц Норберт Хауг стана официален представител на програмата „Формула 1 в училищата“ за Германия. Тъй като немският концерн ще има собствен отбор от 2010 година, то Хауг е особено доволен от факта, че ще участва в това инженерно предизвикателство.

Инициативата „Формула 1 в училищата“ цели да привлече в спорта инженери, докато са още млади. Съответно Хауг се присъединява в това начинание към Рос Браун, Майк Гаскойн и Ейдриън Нюи.

Формула 1 в училищата“ осигурява идеална база за млади хора по целия свят, за да докажат инженерния си талант в една много конкурентна среда, като това може да ги доведе във Формула 1 по много увлекателен начин“ – обяснява Хауг. „Наистина оценявам работата, свършена от „Формула 1 в училищата“, която наистина е много полезна.“

Хубаво е, че „Формула 1 в училищата“ също така е представлявана в Германия и че „Formel 1 in der Schule“ вече е в своята четвърта година. Щастлив съм да подкрепям „Formel 1 in der Schule“ като патрон и желая на организаторите, младите състезатели и всички участници много успехи.