Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Успехи се постигат със стабилност и години упорита работа

Хауг: Успехи се постигат със стабилност и години упорита работа

34
0
Норберт Хауг,Рос Браун

На отбора на Мерцедес във Формула 1 е необходима стабилност, за да се постигнат предначертаните цели и догодина екипът да преследва победи в спорта, заяви моторспорт директорът на щутгартския концерн Норберт Хауг. Автомобилният производител купи Браун Гран при в края на 2009 г., след като тимът бе спечелил и двете световни титли през същия сезон. Това не бе прието съвсем добре от определени членове на борда на директорите заради финансовата криза. Привличането на Михаел Шумахер за малко качи очакванията, но липсата на резултати вече две поредни години прави ситуацията доста сложна за отбора, чиято база се намира в Бракли (Великобритания).

Последният опит за преобръщане на нещата бе ново преструктуриране на техническия персонал и привличането на Алдо Коста и Джеф Уилис (напуснали съответно Ферари и Испания Рейсинг). Те ще работят заедно с бившия технически шеф на Рено Боб Бел. Въпреки всичко Хауг допълни, че челото няма как да бъде достигнато бързо.

Ще продължим да развиваме отбора си във Формула 1. Този процес в комбинация с всичко, което научаваме, ще допринесат за напредването ни стъпка по стъпка от четвърта сила в спорта понастоящем до трета, втора и накрая до номер едно. Това може да се получи единствено посредством години упорита и фокусирана работа. На настоящите шампиони от Ред Бул им отне пет години да стигнат върха – каза още Хауг.

Той сподели също така, че пилотите – Шумахер и Нико Розберг – са неразделна и много важна част от екипа, както и бе уверен изцяло, че са в състояние да печелят победи, стига да разполагат с достатъчно добър автомобил.

Михаел е мотивира всички непрекъснато. Има план, каквато бе ситуацията и във Ферари, където се бори пет сезона за първата си титла със Скудерията. Отношението му не се е променило и той остава един от най-добрите пилоти въобще в F1 – заяви Хауг.