Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хед хвали Розберг

Хед хвали Розберг

30
0

Патрик Хед винаги е бил известен с тежкия си характер, но хората, познаващи го от близо отбелязват, че когато той хареса един пилот съсобственика в екипа на Уилямс застава плътно зад него.
Подобен изглежда е и случая с Нико Розберг за когото Хед не пести похвалите си. В сянката на Люис Хамилтън, който не и без помощта на качествата на болида на Макларън се бори за титлата до последното състезание, синът на световния шампион от 1982 г. Кеке Розберг, се превърна в едно от откритията на 2007 г.
Младият германец определено показа положително развитие в сравнение с първия му сезон в Гран при, като определено надви доста по-опитния си съотборник Алекс Вурц и показа запомнящи се представяния.
Така че не бе изненадващо, че след напускането на Фернандо Алонсо на екипа на Макларън, Розберг бе едно от най-спряганите имена за негов заместник. От Уилямс обаче въобще нямаха никакво намерение да го пускат.
Така че хвалебствените слова от вчера определено не са изненада за никого.
„Нико е един философ”, сподели мнението си за своя номер 1 Патрик Хед. „Той реши, че иска да стане успешен пилот и реши да остане в нашия отбор, който е решен на всичко, за да се върне сред най-добрите в Гран при. През миналия сезон той показа невероятно каране и постигна добри резултати за нас. Беше ясно още от самото начало, че ние няма да го изпуснем.”
Хед визира разбира се интереса от страна на Макларън, като още от самото начало Франк Уилямс подчерта, че Нико е „непродаваем”. Така за разлика от случая с Дженсън Бътън от преди няколко години сър Франк не се огъна пред милионите, които тогава Хонда даде за британеца.
Особено впечатлен е Хед от настройката на 22-годишния пилот, който иска да продължи да се развива.
„Нико не мисли за разлика от други пилоти „Аз съм най-добрия”. Не, той иска да продължи да се развива. Ние винаги сме знаели, че той е бърз, но сега той дава прекрасни резултати във всички области. Надяваме се и през тази година той да продължи пътя си нагоре.”