Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки: Трябва да ми вдигнат заплатата – работя и като пожарникар!

Хейки: Трябва да ми вдигнат заплатата – работя и като пожарникар!

62
0
Хейки Ковалайнен

Фантастично състезание направи в Сингапур Хейки Ковалайнен, но финалът му не бе добър, след като Лотус-ът на финландеца се подпали. Пилотът спря до питуола на старт-финалната права и сам изгаси болида си с пожарогасител, подаден му през оградата.

– Не си представях края на надпреварата точно така! До пожара вървях наистина силно и автомобилът бе с чудесно поведение. Спокойно щях да се класирам 15-и, но към финала се ударихме със [Себастиен] Буеми. Завъртях се, за да се върна в състезанието, като мисля, че при това движение се пукна предпазният клапан на резервоара. Изглежда това причини огъня. Не исках да се прибирам в бокса, защото бе опасно и затова спрях на старт-финалната права. Момчетата на Уилямс ми дадоха пожарогасителя и се справих. А после казах на Тони [Фернандес] и Майк [Гаскойн], че трябва да ми увеличат заплатата, защото работя и като пожарникар – заяви с обичайното си слънчево настроение Хейки, който макар и разочарован, не бе разстроен от случилото се.

Техническият директор на екипа Майк Гаскойн обаче отбеляза изрично смелостта на Ковалайнен и радостта на тима, че нищо не се случи с него.

Ярно Трули пък имаше още повече грижи в надпреварата и те започнаха почти от самото й начало.

– Потеглих много добре на старта и вървях с Хейки, когато стартираха проблемите. Спуках гума точно след първата кола за сигурност. После се появиха грижите с хидравликата – същите, които вече няколко пъти ме нападат този сезон. Уикендът беше труден, но Сузука е очаквана с нетърпение от мен писта, като се надявам на малко повече късмет там – допълни италианецът.