Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: Не бих могъл да виня Фетел, ако мисли за промяна

Хелмут Марко: Не бих могъл да виня Фетел, ако мисли за промяна

52
0
Себастиан Фетел, Хелмут Марко
снимка: Ред Бул

Съветникът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Хелмут Марко заяви, че няма да може да вини Себастиан Фетел, ако четирикратният световен шампион започне да мисли за смяна на екипа. Според австриеца подобно нещо е възможно при настоящата ситуация, особено ако проблемите на тима от Милтън Кийнс продължат.

Фетел кръсти тазгодишната си кола Сузи, но очакванията му за началото на сезона не са високи. Той посочи, че Ред Бул не са фаворити, но в същото време бе категоричен, че не е хората, зарязващи всичко при наличието на трудности.

Това обаче като че ли не е убедило Марко.

Ако ужасното положение не се промени скоро, не бих могъл да го виня, ако мисли за промяна! – заяви той пред немския вестник Билд.

Според публикацията Фетел има само две възможности: Ферари и Мерцедес. За негово присъединяване към тима от Маранело се говори от доста време, но досега и двете страни са отхвърляли подобна възможност.

Председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда обаче никога не е крил, че би искал да привлече Себастиан. Той явно е обсъждал със сънародника си Марко ситуацията с Фетел, тъй като в началото на март в разговор между двамата по Сервус ТВ бе обявено, че договорът на пилота е до края на 2017 г.

Информацията не бе потвърдена – официално контрактът на четирикратния шампион е за този и следващия сезон. Наблюдатели обаче смятат, че ако ситуацията в Ред Бул наистина не се оправи в скоро време, на екипа ще е трудно да задържи Себастиан в Милтън Кийнс.