Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко не очаква Хамилтън да напусне F1

Хелмут Марко не очаква Хамилтън да напусне F1

2692
0
Люис Хамилтън, Хелмут Марко, Макс Верстапен и Валтери Ботас
Люис Хамилтън, Хелмут Марко, Макс Верстапен и Валтери Ботас, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко не очаква Люис Хамилтън да напусне F1. След последното състезание се появиха твърдения, според които седемкратният световен шампион може да сложи край на своята кариера.

Пилотът на Мерцедес загуби шансовете за титлата след като бе изпреварен от Макс Верстапен в последната обиколка. Скандалните събития около колата за сигурност, объркаха сметките на германския отбор.

Шефът на Мерцедес Тото Волф не гарантира завръщането на Люис на стартовата решетка и обясни причината за мълчанието му в последните седмици. 

Съветникът на Ред Бул очаква Хамилтън да бъде основният претендент за световната титла на Макс Верстапен.

„Люис ще направи всичко възможно, за да спечели осма световна титла“, сподели д-р Марко пред немска медия.

„Той е все още твърде добър, за да се откаже. Справял се е с такива загуби и преди. Може да направи това и сега“.

Отборът на Мерцедес ще изглежда по-различен начин през 2022. Германският тим ще разчита на Джордж Ръсел, който заменя напускащия в посока Алфа Ромео Валтери Ботас. Финландецът прекара пет сезона в екипа от Бракли и помагаше на Люис в спечелването на неговите титли.

Марко се надява да види как Ръсел може да тласне Хамилтън. Австриецът признава, че една вътрешна битка при Мерцедес би улеснила задачата на Ред Бул.

„С нетърпение очаквам да видя колко голям натиск може да окаже Ръсел на Хамилтън. Ботас не можа да направи това. Това може да бъде сериозно предимство за нас.“, завърши Хелмут Марко.

Докато Хамилтън продължаваше да бъде неактивен в социалните медии, негови близки посочиха каква е причината за неговото мълчание. Братът на Люис Никълъс Хамилтън обясни, че седемкратният световен шампион е добре и е решил да си вземе почивка от всички социални мрежи.

„Mисля, че Люис си е дал почивка от всички социални медии. Не го обвинявам за този ход. Това пространство може да бъде изключително токсично място. Но все пак той е готин човек и се чувства добре“, обясни Никълъс.