Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко не разбира логиката в стратегията на Ферари за Маса

Хелмут Марко не разбира логиката в стратегията на Ферари за Маса

29
0
Фелипе Маса

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко не разбрал каква е логиката в стратегията на Ферари за Фелипе Маса по време на Гран при на Корея. Бразилецът финишира четвърти на пистата Йонгам, а съотборникът му Фернандо Алонсо бе зад двата Ред Бул-а на Себастиан Фетел и Марк Уебър.

Австриецът коментира поведението на Маса още след квалификацията в събота, когато подозираше, че пилотът на Ферари умишлено е забавил Фетел. Немският състезател попадна на Фелипе в Q3 и пита рейс инженера си Гийом Роклен защо не му е съобщил за съперника на пистата.

След това Себастиан заяви, че такива неща се случват и Маса няма вина.

Ако се търси вина, то грешката е повече моя – допълни той.

Марко обаче изобщо не бе толкова убеден.

Маса беше отпред с нови гуми и добро темпо, а изведнъж спря – коментира съветникът пред австрийска телевизия.

Фетел категорично отказа да навлиза в подробно обсъждане на ситуацията с репликата, че тези дискусии не му допадат, а напоследък се провеждат твърде много такива.

След състезанието обаче Марко намери нов повод да спомене Маса. Според него решението на Скудерията да задържат бразилеца зад Алонсо е неразбираемо.

Защо Ферари не го пуснаха пред Алонсо, за да изнерви Уебър? Дори Маса да не успееше да изпревари Уебър, щеше лесно да върне мястото на Алонсо – коментира той.