Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: В момента Рикиардо се представя по-добре от Верн

Хелмут Марко: В момента Рикиардо се представя по-добре от Верн

37
0
Хелмут Марко

Марк Уебър, Даниел Рикиардо, Жан-Ерик Верн, Кими Райконен и дори Нико Хюлкенберг са смятани за кандидати за мястото до Себастиян Фетел в екипа на Ред Бул през следващия сезон. Уебър преподписва от няколко години винаги за по още една. Според последните информации той продължава да преговаря с Порше, с чийто отбор да се състезава в шампионата за издръжливост.

Според Уебър решението ще бъде взето не по-рано от началото на лятото. Това сега потвърждава и д-р Хелмут Марко, който е един от най-сериозните критици на австралиеца.

„Не бързаме за никъде“, обяснява австриецът пред агенция АРА. „Има достатъчно пилоти, които искат да карат за нашия отбор. Освен това имаме и двама много добри новобранци. Не се притеснявам и съм сигурен, че в крайна сметка отново ще сме с двама топ пилоти. През лятото ще започнем да мислим, как ще изглежда отборът ни догодина.“

Според Марко най-радостно за него би било, ако освен Фетел във втория болид на Ред Бул има и втори кадър от академията. Все още обаче не е сигурно, дали това ще е Верн или Рикиардо.

„Като цяло сме много доволни и от двамата.“

След силно начало на Верн, в Китай Рикиардо записа силно състезание и се класира на седмо място. Според Марко това му е донесло допълнителен бонус.

„Рикиардо в момента изглежда по-добре. В квалификацията с тези чувствителни гуми Верн изглежда претоварва колата.“

Според Марко въпреки обтегнатите взаимоотношения между Фетел и Уебър това не влияе на конкурентоспособността на отбора.

„Продължаваме с конструктивната работа и това е напълно достатъчно. Те никога не са били най-добрите приятели. Все пак обаче се отнасят напълно колегиално един към друг и нещата функционират.“