Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хембри: Голяма част от критиките към Пирели са крайно неоправдани

Хембри: Голяма част от критиките към Пирели са крайно неоправдани

48
0
Пирели,Пол Хембри,Стефано Доменикали,Ферари

Голяма част от критиките към Пирели са крайно неоправдани, заяви спортният шеф на италианската компания Пол Хембри.

Доставчикът на гуми за Формула 1 бе подложен на изключителен натиск през последните няколко месеца. Първата причина бе разслояване на задни гуми в някои от началните надпревари за сезона. След това някои екипи бяха недоволни от издръжливостта на гумите и увеличения брой спирания в бокса по време на състезание.

За промяна в типовете обаче се изисква единодушно съгласие от страна на отборите – каквото не бе постигнат (и мнозина всъщност смятат за невъзможно) – и се стигна до надпреварата на Силвърстоун. Там се спукаха четири задни леви гуми, имаше проблеми и с други по време на състезанието. След това просто трябваше да се вземат незабавни мерки, тъй като абсолютно всички изтъкнаха безопасността на преден план. При това положение ФИА промени изключително бързо някои правила и позволи тестове по средата на сезона с настоящите болиди и новите спецификации на Пирели.

Смятам, че през немалка част от сезона – и нека оставим Силвърстоун настрани – голяма част от критиките бяха крайно неоправдани и мнозина не бяха никак щастливи от това. Определени хора искаха да използват името на компанията ни за личните си цели, а това е неоправдано. Но в днешната Формула 1 явно всеки може да говори каквото си поиска – няма мярка и баланс, хората не виждат по-голямата картина и има твърде много персонални интереси. Необходимо е да се наблюдава наистина внимателно. В крайна сметка мнозина са видели какво бе отношението към нас и са решили, че не искат подобно нещо, ако се озоват в нашата ситуация. Трябва да си внимателен. А ние сме голяма компания и се стараем изключително много да вършим възможно най-добра работа, докато сме в спорта. Участваме в автомобилния спорт от 110 години – по-дълго от всеки от отборите във Формула 1. Вероятно ще сме наоколо още 100, когато те може да са изчезнали – обясни Хембри в интервю за ESPN.

Новите спецификации на Пирели са с конструкция от 2012 г. и смесите от 2013-та. Те ще бъдат използвани от Гран при на Унгария нататък. По време на тридневните изпитания с тях на пистата Силвърстоун миналата седмица нямаше никакви грижи. Компанията и отборите смятат, че проблемите са преодолени и очакват спокоен уикенд на Хунгароринг.