Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хембри: Нощното състезание е различно предизвикателство за гумите

Хембри: Нощното състезание е различно предизвикателство за гумите

70
0
Пирели,Пол Хембри

Нощното състезание в Сингапур ще представлява различно предизвикателство за гумите заради промяната в температурите на пистата и въздуха, обясни спортният директор на Пирели Пол Хембри.

Този уикенд на уличното трасе Марина Бей ще се проведе 13-ти кръг от Формула 1, като това е единственото състезание в календара на изкуствена светлина. Пилотите ще стартират от 20:00 ч. местно време на пистата с най-много завои в календара – общо 23. Състезателите ще направят 61 обиколки на трасето. Това е една от най-дългите надпревари по продължителност, която често се доближава до границата от 2 часа.

Пирели ще предоставят смесите суперсофт и медиум за Сингапур, за разлика от миналогодишния избор, който беше суперсофт и софт.

Гумите, които ще предоставим тази година, са по-различни от тези за миналата, когато избрахме суперсофт и софт – коментира Пол Хембри. – Това е така, защото тазгодишните гуми са по-меки, за да се подобри представянето и сцеплението. Сингапур е доста неравна, типична характеристика на уличните писти, и има бели линии за маркировка и шахти, което влияе на сцеплението и изтеглянето от завоите. Състезаваме се през нощта, което представлява уникално предизвикателство за гумите що се отнася до начина, по който температурата на пистата и въздуха се променя. Колите също така са с най-много гориво на старта, в сравнение с останалите състезания през годината, което отново оказва директно влияние върху износването на гумите и деградацията. Това е дълго състезание, предоставящо на отборите възможността да изработят интересни стратегии. Винаги сме се чувствали добре дошли в Сингапур, което е най-грандиозното събитие за годината по отношение на цялото шоу, подготвено за публиката.

Според метеорологичните прогнози в петък, събота и неделя в Сингапур ще вали, като температурите ще са между 26 и 31 градуса.