Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил хвали Шумахер: Михаел е просто невероятен

Хил хвали Шумахер: Михаел е просто невероятен

36
0
Михаел Шумахер

Две години след своето завръщане във Формула 1 Михаел Шумахер все още чака своя първи подиум. Освен това и в двете години с Нико Розберг като съотборник, 7-кратният световен шампион е в сянката на своя колега, особено в квалификациите. И въпреки че множеството наблюдатели, свикнали с успехите на Шумахер в началото на века, окачествяват завръщането му като провал, той получи подкрепа от доста интересно място.

„Михаел е просто боец, който никога не се предава“, цитиран бе Деймън Хил от Crash.Net. „Едно подобно завръщане е много трудно, защото трябва да се бориш срещу всички тези млади таланти и в същото време не желаеш да си в тежест на отбора. Въобще ситуацията е трудно, но според мен Михаел е просто невероятен.“

Още през декември Хил се изрази не толкова позитвно, относно завръщането на Шумахер в Гран при.

„Формула 1 не е игра и човек трябва да заслужи мястото си там. И когато някой заеме кокпит, който не му проляга, той просто блокира място за новите таланти. Но това не е проблем на Шумахер, а на Формула 1″, заяви тогава Хил пред The Flying Lap.

В същото време обаче волята на Шумахер явно впечатлява бившия му съперник.

„Удивен съм от начина, по който той се справя с напрежението и ударите, които понася. Сигурно му е трудно всеки път, когато Нико го побеждава в квалификацията. Но той продължава напред. Това е просто невероятно.“

Никога взаимоотношенията между Шумахер и Хил не са били особено приятелски. През 1994 и 1995 г. двамата бяха непримирими съперници на пистата. През сезон 94 титлата дори бе решена след сблъсък между двамата в последното състезание за сезона в Австралия.