Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: Случилото се с Михаел показва колко уязвими сме всички ние

Хил: Случилото се с Михаел показва колко уязвими сме всички ние

37
0
Деймън Хил,Михаел Шумахер

През 90-те години на миналия век Михаел Шумахер и Деймън Хил бяха сериозни съперници и бяха доста твърди в двубоите си, но след неприятният инцидент случил се с германеца във френските Алпи, неговият британски съперник явно е шокиран. Най-вече от това, че никой не е защитен от подобни изключително неприятни случки.

„Инцидентът с Михаел показа на всички нас, колко уязвими сме и колко лесно всичко може да приключи“, обяснява Хил. „За всички, не само за тези, който го познават, това е сериозен шок. Молим се за неговото оздравяване и за неговото семейство.

След този случай над Формула 1 определено виси един огромен тъмен облак, най-вече защото той представлява голяма част от съвременния спорт.“

Спортът обърна гръб на рекордьора по титли в Гран при, но той никога не е спирал да се занимава с различни физически забавления. Независимо дали става дума за мотоциклетизъм, парашутизъм или каране на ски, Шумахер просто обича спорта като цяло.

Многократно бе дискутирано, дали Шумахер не е бил прекалено непредпазлив в своята ски почивка в Мерибел, но Хил не може да си представи подобно поведение от страна на своя стар съперник.

„Смятам, че всеки един автомобилен състезател е напълно наясно с рисковете, които поема“, продължава Хил. „Да не се съобразяваш с предупрежденията не е нещо, което някои от нас би направил.

Всички ние, които сме се състезавали с Михаел му дължим огромна благодарност за неговата конкурентоспособност и за това, че ни караше да даваме най-доброто от себе си. Той разви карането и смятам дори, че премести границите в спорта. Но това е Формула 1 и всеки трябва да е готов за това.“