Начало Рали Хирвонен си връща увереността зад волана на Фиеста RS WRC

Хирвонен си връща увереността зад волана на Фиеста RS WRC

27
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен си връща увереността зад волана на Форд Фиеста RS WRC и го демонстрира с представянето си в рали Аржентина.

Финландският пилот на М-Спорт спечели три от финалните четири етапа, но допусната по-рано в състезанието грешка го бе изпратила твърде назад, за да може да се бори за нещо по-съществено от деветото място. Мико обаче демонстрира по-голямата си увереност, като само в един етап имаше над 36 секунди аванс спрямо следващото по сила време, при това в ужасни условия – гъста мъгла и кал.

След грешката ми в началото на ралито желанието ми бе единствено да завърша. Това го постигнахме, като в края на надпреварата всичко вървеше наистина добре. Момчетата свършиха фантастична работа с поправянето на автомобила и имах шанса наистина да дам газ. Постарах се да изкараме колкото се може по-добре времето си на трасето. Е, не се получи точно така в пауърстейджа, но пък реших, че е добре да оставя и някой друг да вземе отсечка! Всъщност винаги съм се чувствал уверен в мъгла. Бележките ми са добри и просто имам доверие в тях – в записаните дистанции между завоите. Така ни се получава – коментира Хирвонен.

Съекипникът му Елфин Еванс финишира още по-напред – седми, като той определи рали Аржентина като най-трудното за него този сезон:

По принцип установяваш ритъм, учейки ново рали, но точно на това непрекъснато се появяваше нещо ново – и неочаквано. Уикендът в голяма степен бе разочароващ за мен, но всичко научено без съмнение ще помогне за бъдещото ми развитие.