Начало Автомобили HKS създаде Митсубиши EВO X CZ200S с цел да чупи рекорди

HKS създаде Митсубиши EВO X CZ200S с цел да чупи рекорди

97
0

Известната тунинг-фирма HKS продължава да създава легенди. Първоначално компанията създаде специално доработено Мисубиши Лансер Ево, наречено HKS CT230R, което имаше за цел да подобрява рекордите на различни писти в Япония. Еволюшън версиите на Лансер винаги са били добра база за създаването на безкомпромисен пистов боец.

Сега HKS създаде CZ200S, базиран върху десетата еволюция на модела, като целта е същата, както и преди. Почти всички от частите, внедрени в колата се предлагат или ще бъдат предлагани от фирмата на нейните клиенти.

Очаква се японският производител на гуми Йокохама да направи специални гуми с безупречно поведение специално за автомобила. Първата цел на новия CZ200S е да даде време под една минута на известната японска писта Тсукуба. Смята се обаче, че това постижение може да бъде постигнато от вече съществуващи автомобили като Нисан Нисмо R-34 Z-tune, Ламборгини Галардо Суперлегера, както и от стандартен Нисан GT-R.

При първоначалните тестове, при които са използвани радиални гуми Адван Неова AD08, най-доброто време на Тсукуба, постигнато от CZ200S е 59.495 секунди.