Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хоби на Нюи опъва нервите на шефовете на Ред Бул

Хоби на Нюи опъва нервите на шефовете на Ред Бул

28
0
Бернар Рей,Ейдриан Нюи,Жан-Франсоа Кобе,Карлос Тавареш,Кристиан Хорнер,Роб Уайт

Ейдриян Нюи е известен като почитател на високите скорости и често участва в надпревари, било то с ретро или с модерни автомобили. Това негово хоби ще го отведе на Силвърстоун (2-3 юни) където ще вземе участие в Lamborghini Blancpain Super Trofeo. 53-годишният англичанин ще дели мощното 570 к.с. Lamborghini Gallardo Trofeo със задвижване на четирите колела заедно с главния редактор на италианското списание Аутоспринт, Алберто Сабатини. В надпреварата ще вземат участие общо 18 автомобила.

Нервите на началниците му в Ред Бул със сигурност ще бъдат опънати до краен предел, защото той е ключова фигура в успеха на екипа. Нюи има доста опит в подобни надпревари, като през 2010 г. на легендарния Фестивал на скоростта в Гудууд имаше възможност да изпробва и едно от своите произведения, Ред Бул RB5. Притесненията идва обаче от факта, че през 2006 г. той направи за скрап Ford GT40 при участие в 24 часа на Льо Ман за исторически автомобили. През 2010 г. пък участва с Ginetta-G50 в Снетъртън и също направи зрелищна катастрофа. И в двата пъти участието му приключи в линейка.

Въпреки това е позволено на гения да участва, защото разрешението за подобни приключения бе една от причините Нюи да премине от Макларън в Ред Бул.

„Ейдриян е ревностен състезател-аматьор“, обясни тим шефът Кристиян Хорнер. „Той е свободен дух и е доста компетентен зад волана. Негова работа си е, какво прави в свободното си време.

Колкото повече ограничаваш някого, толкова повече той иска свободата си. Ейдриян се нуждае от свобода и ние му я даваме.“