Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда: Алонсо е прав да ни критикува

Хонда: Алонсо е прав да ни критикува

55
0
алонсо

Спортният директор на Хонда Ясухиса Арай заяви, че не обиден от думите на Фернандо Алонсо по адрес на задвижващата система на японците. В последните 2 състезания испанецът остро разкритикува качествата на двигателя, описвайки го като мотор от GP2 на Сузука.

В Сочи пък Алонсо се обърна към отбора с думите „харесвам чувството ви за хумор” когато му беше съобщено, че ще се бори за позиция с Фелипе Маса по време на състезанието. Фернандо имаше предвид, че с оглед на възможностите на агрегатите това е напълно нереално.

„Критицизмът на Алонсо, включително казаното на Сузука, не ни обижда, заяви Арай. – Приехме го като стимул за действие. Не мога да се сърдя на Фернандо. Той е прав, трябва да работим по-добре.”

Спортният шеф на Торо Росо Франц Тост пък смята, че през следващия сезон екипът на Макларън ще бъде в състояние да се бори за местата на подиума. Тази година заради слабата задвижваща система на Хонда тимът е предпоследен в класирането при конструкторите, а най-доброто класиране за сезона е 5-ото място на Алонсо в Унгария.

„Уверен съм, че следващия сезон те ще бъдат близо до лидерите, заяви Тост. – Знам, че този тим има ресурсите, времето и парите да съкрати изоставането си. Хонда е обречена на успех. Ако не догодина, то през 2017 г. ще ги видим на най-високото място на подиума.”