Начало Автомобилни новини Honda Америка представи 2015 Fit и HR-V

Honda Америка представи 2015 Fit и HR-V

147
0

Американското подразделение на Honda продължава да разширява гамата си малки автомобили и представя Fit за моделна година 2015 (Jazz на други пазари на марката), както и HR-V.

Двата модела представляват възможност за сериозно увеличение броя на реализираните автомобили на Honda в Съединените щати. Те ще се произвеждат в северноамериканското производствено съоръжение на компанията в Селая (Мексико).

Новият Fit/Jazz и компактен SUV HR-V ще бъдат представени в Европа през 2015 г. Технически подробности, двигателите и т.н. ще бъдат оповестени от концерна по-близо до датите на презентациите.

Fit и HR-V демонстрират, че страхотните неща могат и да са малки. А никой не се справя по-добре с тази задача от Honda – коментира старши вицепрезидентът и генерален мениджър на автомобилната дивизия на Honda Америка Джеф Конрад. – Тези два модела представляват и следващите стъпки в постепенната експанзия на Honda по отношение на производството в района, което е ключ към успеха ни в Америка вече повече от 30 години.

Първите снимки на HR-V бяха публикувани по време на нюйоркския автомобилен салон. Автомобилът е с отличителен стил и експресивни линии. Създаден е на глобалната платформа, използвана и за Fit. Ще разполага със сериозно вътрешно пространство. HR-V ще разполага с ексклузивните Honda Magic Seats, които позволяват пълно сгъване на втория ред седалки за увеличаване обема на багажника.