Начало Автомобилни новини Honda Civic беше отличена като най-добър хибрид

Honda Civic беше отличена като най-добър хибрид

1511
0
Honda Civic
Honda Civic e:HEV

Британското издание Auto Express обяви 10-те най-добри хибридни автомобила на пазара. На първо място беше класирана Honda Civic

Около месец по-рано моделът на Honda оглави и друга публикувана от същата медия ранглиста – за най-добър семеен хечбек. „Автомобилът се наложи като абсолютен фаворит“, пишат редакторите на сайта на списанието. Те оценяват високо 2,0-литровия му бензинов двигател, съчетан с два електрически мотора и 1,06-киловатчасова високоволтова батерия.

„Това не означава, че просто разполагате със солидни 186 к.с., но и че в града през голяма част от времето ще се движите в напълно електрически режим“, коментират авторите. Когато Civic се изправя срещу сериозни конкуренти в техния сравнителен тест на семейни автомобили, моделът показва среден разход малко над 50 мили на галон (4,7 л/100 км), което го прави едновременно с това и най-икономичния и най-бърз автомобил в класацията.

Във вътрешността на новия Civic висококачествените материали са съчетани с елегантна инфо-развлекателна система. Формата на каросерията, просторното купе и 401-литровият багажник осигуряват много място за четирима души и техния багаж.

Ето и цялото класиране на колегите от Auto Express

1. Honda Civic
2. Renault Clio
3. Toyota Yaris
4. Dacia Jogger Hybrid
5. Kia Niro
6. Toyota RAV4
7. Hyundai Tucson
8. Kia Sportage
9. Toyota Corolla
10. Lexus NX