Начало Автомобилни новини Honda Civic Type R вече е в България

Honda Civic Type R вече е в България

112
0
Honda Civic Type R

В навечерието на рождения ден на популярната Honda Civic в България пристигна спортната ѝ версия Civic Type R. Тя е смятана за най-бързия сериен автомобил с предно предаване.

Още с дебюта си горещият хечбек на Honda за пореден път завоюва титлата най-бърз автомобил с предно предаване в света. „Бултрако“ АД, официален представител на марката за България, направи всичко възможно, за да отговори на незатихващия интерес към спортната машина.

Двулитровият четирицилиндров бензинов VTEC Turbo двигател на Type R е комбиниран с 6-степенна механична предавателна кутия. Максималната му мощност е 329 к.с. при 6500 об./мин, максималният въртящ момент – 420 Нм при 2500–4000 об./мин. От място до 100 км/ч Honda Civic Type R спринтира за 5,4 секунди и развива максимална скорост от 275 км/ч.

Новото поколение на легендарния модел е налично в четири основни цвята: Rallye Red, Racing Blue Pearl, Crystal Black Pearl и Sonic Grey Pearl.

Наскоро Civic Type R беше удостоен от изданието Auto Express с приза „горещ хечбек на годината”. Неговият пилот разполага  с три основни режима на шофиране: Comfort, Sport и +R, както и с Individual Mode с възможност за персонализация.

Спортен характер, практични удобства и безопасност

С  дължина 4594, широчина 1890 и височина 1401 мм новият Civic Type R е с 13 мм по-нисък и с 15 мм по-широк от предшественика си. В оборудването са включени и 19-цолови матовочерни джанти, комбинирани със специално разработени за модела гуми Michelin Pilot Sport 4S 265/30R.

Независимо от спортния си нрав Type R е и практичен хечбек, който разполага с голям за този автомобилен клас багажник с обем до 1212 л. Системите и асистентите за безопасност са обединени в пакета Honda SENSING. Той включва са система за предупреждение при опасност от удар с автоматично задействане на спирачките, асистент за спазване на пътната лента, адаптивен автопилот и др.

На българския пазар цените на Honda Civic Type R започват от 119 990 лв. с ДДС.