Начало Автомобили Honda CR-V 1.6 i-DTEC – динамика, ефективност, функционалност и сигурност

Honda CR-V 1.6 i-DTEC – динамика, ефективност, функционалност и сигурност

1319
0
Honda CR-V

Honda CR-V е следващият модел на японската компания, който ще получи новия Earth Dream Technology 1.6 i-DTEC дизелов двигател. Моделът се прави в завода на концерна в Суиндън (Великобритания) и на автомобилното изложение в Женева бе показан с този агрегат.

CR-V 1.6 i-DTEC е със задвижване на две колела, механична трансмисия, 300 Nm въртящ момент и 118 к.с. плюс само 119 г/км вредни емисии. Колата е с изключителен баланс и представяне на пътя в комбинация с много добър разход на гориво.

Автомобилът ще влез в продажба от есента на настоящата година.

Двигателят 1.6 i-DTEC бе представен в Civic през януари 2013 г. Той е най-лекият дизелов агрегат в класа си. Представянето му е на невероятно високо ниво като в същото време разходите по поддържането му са ниски. Повишеното търсене на SUV модели с по-добри показатели от гледна точка на поддръжка ще намери отговор именно в тази кола. Earth Dream Technology на Honda отговаря и на желанието за опазване на околната среда, но без да жертва динамиката на модели.

CR-V 1.6 i-DTEC продължава да въплъщава оригиналната концепция на CR-V – баланс между ефективност и представяне на лек автомобил в съчетание с функционалността и сигурността на SUV. Запазен е впечатляващият обем за багаж – 1648 литра. Задните седалки могат да се сгънат с едно плавно движение и с помощта на един-единствен лост колата се превръща от петместен модел в такъв, който е изключително удобен за превоз на товари.

Сред другите специални характеристики са режим ECON – за намаляване разхода на гориво, система Eco Assist – данните от нея показват на водача как стилът му на управление се отразява на консумация. Idle Stop пък е стандарт в CR-V 1.6 i-DTEC.

От представянето на първия CR-V през 1995 г. досега са продадени над 5 милиона броя от модела. Той е на първите места по реализация сред SUV-овете на пазарите в над 160 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Африка.