Начало Автомобили Honda CR-V е с нов двигател и подобрени технологии за 2015 г.

Honda CR-V е с нов двигател и подобрени технологии за 2015 г.

336
0

Honda CR-V е с нов двигател и подобрени технологии за 2015 г. Автомобилът е сред най-популярните компактни SUV модели.

Повече от 750 000 CR-V броя са продадени в Европа, след като моделът бе представен през 1997 г. Почти 50 000 от тях са реализирани през 2014 г. През първите девет месеца на 2014 г. CR-V бе най-продаваният SUV в света. Автомобилът е с основно значение за успеха на Honda в Европа. Това важи и за подобреното четвърто поколение CR-V, което излиза на пазара тази година.

Основните акценти на CR-V за 2015 г. включват нов дизелов двигател и 9-степенна автоматична скоростна кутия, с което се постига несравнимо съотношение между мощност и консумация на гориво, първата в света технология за безопасност на пътниците, изцяло нова система за свързване и информационно-развлекателна система, както и подобрено окачване за по-голямо удоволствие от шофирането.

CR-V за 2015 г. е част от следващо поколение съвременни и спортни автомобили на Honda, демонстриращи подхода на марката към инженерни и технологични решения, които улесняват живота на клиентите й. Новият CR-V е разработен и конструиран за европейските водачи и ще бъде на разположение в шоурумите от пролетта на 2015 г.

Обновеният на външен вид CR-V се предлага с по-мощен дизелов двигател, както и с ефективна 9-степенна автоматична трансмисия. Версията с четири задвижващи колела на CR-V се задвижва от 1,6-литров i-DTEC четирицилиндров дизелов двигател с мощност 160 к.с. от серията Earth Dreams Technology, осигуряваща изключителна производителност и ниски емисии на въглероден диоксид. За да подпомогне потребителите в използване цялостната ефективност на двигателя, новият модел се предлага и с нова ефективна 9-степенна автоматична трансмисия. С нея новият 1.6-литров дизелов мотор със 160 к.с. дава едно от най-добрите съотношения на мощност и разход на гориво на пазара.

CR-V 2015 ще покаже изцяло новата звукова и информационна система в автомобила Honda Connect. Тя предлага удобство и постоянна връзка по време на път, с DAB/FM/AM и интернет радио, Bluetooth, възможност за търсене в интернет, сателитна навигация и камера за обратно виждане при паркиране. Honda Connect е съвместима с Android 4.0.4, най-популярната в света смартфон операционна система, която се задейства и от 7-инчовия тъчкскрийн дисплей.

Автомобилът ще е и с новата система Intelligent Adaptive Cruise Control (I-ACC) на Honda. Тя е част от ангажиментите на марката „Безопасност за всички”. Системата предвижда и автоматично реагира на действията на други участващи в движението превозни средства. Програмата е на базата на реални изследвания на типично европейския стил на шофиране. Honda i-ACC използва камера и радар, като така отбелязва позицията на останалите превозни средства, а след това прилага алгоритъм за предсказване на вероятността от различни действия на другите автомобили.