Начало Автомобили Honda NSX на Аертон Сена ще е част от експозицията на CarFest...

Honda NSX на Аертон Сена ще е част от експозицията на CarFest North

97
0
Honda NSX

Honda оповести подробности за експозицията си по време на CarFest North във Великобритания, който ще се проведе от 1 до 3 август на Ултън Парк.

Събитието е дело на популярния радио водещ Крис Еванс и се прави с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат дарени на Children In Need инициативата на BBC, но в същото време посетителите имат възможност да видят уникални неща. В конкретния случай на Honda те включват шампион от световния субербайк, както най-бързата сенокосачка в света.

Една от безспорните звезди на марката ще е Honda NSX от първото поколение на суперколата – от 1990 г., която е била притежание на трикратния световен шампион в F1 Аертон Сена. Тя ще бъде карана на пистата от двукратния WSBK шампион Джеймс Тоузланд, чиято група (наречена „Toseland”) ще представи някои от песните от първия си албум „Renegade”.

Друга звезда на Honda – Джонатан Риа – също ще е част от фестивала. В момента той се бори в настоящия супербайк шампионат, но през предстоящия уикенд ще седне зад волана на HM Plant Fireblade, с който Стив Плейтър спечели Senior Isle of Man TT през 2009 г.

Бен Коулс от Тийм Дайнемикс в британския шампионат за туристически автомобили ще демонстрира Mean Mower – най-бързата сенокосачка в света. Създаденото само за пет седмици возило разви по-рано тази година изумителните 185,5 км/ч на пистата Идиада в Испания.

Експозицията на Honda ще включва още Civic Tourer реплика от британския шампионат за туристически автомобили, CR-V, Civic и Jazz, мотори Urban Tiger Fireblade и VFR1200X DCT, MSX125 и т.н.