Начало Автомобилни новини Honda отбеляза сериозен успех на фестивала на скоростта в Гудууд

Honda отбеляза сериозен успех на фестивала на скоростта в Гудууд

31
0

Honda отбеляза сериозен успех по време на фестивала на скоростта в Гудууд (Великобритания). Брандът демонстрира автомобили, мотоциклети и състезателни машини от различни класове в рамките на събитието, което е едно от най-популярните сред феновете.

Централно място в експозицията на Honda заемаха суперавтомобилът NSX и Civic Type R. Те привлякоха огромно внимание от страна на посетителите.

Стотици участваха в състезанията на интерактивната миниписта на Honda, където се надбягваха с миниварианти на NSX и Civic Type R, управлявани дистанционно. Най-доброто време за уикенда постигна бившият пилот от Формула 1 Бруно Сена, като вълнението от надпреварите и съревнованието съперничеше на това от прочутото изкачване в рамките на фестивала.

В експозицията на Honda имаше сериозно количество машини от специалната колекция на марката, някои от които бяха и в движение. Сред тях бе легендарния McLaren Honda 4/4 (каран от японския пилот Такуя Изава) и RA272 F1 от 1965 г., зад чийто волан пък бе пилотът на тима в WTCC Габриеле Таркини.

Една от легендите в мотоциклетния спорт – Фреди Спенсър – се събра отново със своя NSR 500. На събирането дойдоха още Джон Макгинес – многократен победител от изключителната надпревара ТТ на остров Ман, пилотите от световния супербайк шампионат Леон Хаслам и Джонатан Риа и т.н.

Желанието ни бе да избягаме от традиционните варианти на изложения и да направим нещо различно. Нещо, в което публиката да може да участва – коментира управляващият директор на Honda UK Филип Кросман. – Предстоят ни наистина вълнуващи неща, няколко невероятни модела ще бъдат представени догодина. Целта ни е да продължим да градим репутацията на марката и да демонстрираме, че Honda се завърна. Определено я постигнахме. Фестивалът на скоростта бе фантастично събитие, в което не просто показахме колите и моторите си, но и дадохме на хората възможност да са част от всичко. Над 1000 души взеха участие в организираните от нас събития.