Начало Автомобилни новини Honda представи новото поколение Fit в Детройт

Honda представи новото поколение Fit в Детройт

64
0
Honda Fit

Honda представи новото поколение на компактния модел Fit, версия 2015 г. на започналото международно автомобилно изложение в Детройт.

Автомобилът ще се излезе в дилърската мрежа на марката в САЩ през пролетта. Той е с изцяло нов дизайн на екстериора и интериора, подобрени горивна икономичност, безопасност и комуникационни възможности.

Новият Honda Fit е по-къс и по-широк от сегашния, но има увеличено междуосие. Така е постигната по-голяма устойчивост и маневреност. Благодарение на уникалното централно разположение на горивния резервоар, автомобилът обещава увеличен интериор с повече място за краката на пътниците отзад, а благодарение на уникалната за Honda модулна система Magic Seat на седалките, вътрешността може да се конфигурира в зависимост от моментните нужди.

Honda Fit 2015 дебютира с изцяло нов 1.5 литров DOHC i-VTEC двигател с максимална мощност от 128 к.с. Моторът ще може да бъде комбиниран с шестстепенна механична или вариаторна CVT трансмисия, която предлага и ръчен режим на превключване на предавките с пера от волана.

Вълнуваме се за предстоящата година, като сега представяме един важен и интересен за бъдещото поколение потребители модели – новият Fit. Години наред Fit поставя нови стандарти в субкомпактния клас със спортно представяне, изключителна икономия на гориво, сигурност и безкрайно адаптивен интериор. Със страхотни двигатели, този модел представлява най-доброто от Honda в един неголям, спретнат пакет. Нямаме намерение да променяме формулата, а само да я доусъвършенстваме. Новата Honda Fit вече е сред бестселърите в Япония, където я представихме миналата есен и това допълнително подсили увереността ни в новия модел – заяви Джон Мендел, изпълнителен вицепрезидент за продажбите в Honda America.