Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда пуска новата спецификация на мотора си в Сочи

Хонда пуска новата спецификация на мотора си в Сочи

97
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Хонда може да пусне новата си спецификация на задвижващата система в Гран при на Русия в Сочи, съобщава холандското издание Ziggo Sport. Това ще бъде 3-ата за сезона версия на агрегата на японците, която се очаква да бъде с около 35 конски сили по-мощна и да изпревари Рено в това отношение.

Смята се, че най-новата спецификация C на Рено, която за момента е използвана само от Ред Бул, разполага с около 730 конски сили от двигателя с вътрешно горене. А новият такъв на Хонда ще е със 750 к.с., което означава сумарна мощност от над 910 коня.

Това означава изоставане спрямо Ферари от около 40 к.с. и 30 спрямо Мерцедес. Очакванията бяха новата спецификация на японците да дебютира в Остин за Гран при на САЩ, но изглежда ще бъде пусната в употреба по-рано. Това ще доведе до сериозни наказания в решетката и за двамата пилоти на Торо Росо – Пиер Гасли и Брендън Хартли.

В Ред Бул пък може да се върнат към използването на по-старата спецификация B на двигателя на Рено заради проблемите с издръжливостта на по-новата. С последната Верстапен имаше доста неприятности в Сингапур, като все пак в тима се справиха с тях и холандецът завърши 2-и.

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви в тази връзка, че изглежда проблемите са дошли от това, че агрегатът не е бил оптимизиран за условията в Сингапур с висока влажност, което е водело до непостоянен въртящ момент и съответно до проблеми за скоростната кутия.

Ексклузивно интервю с пилота на Торо Росо Пиер Гасли четете в новия брой 219 на списание ClubS1