Начало Автомобили Honda разработи нова система за предотвратяване на инциденти

Honda разработи нова система за предотвратяване на инциденти

68
0
Honda Fit

Honda разработи нова система за предотвратяване на инциденти, наречена City-Brake Active System. Тя работи, когато превозното средство върви със скорост по-малко от 30 км/ч.

Системата използва радар, инсталиран в горната част на предното стъкло. Чрез него се определя кога има висок риск за катастрофа и се подава звуков и визуален сигнал към шофьора. Ако водачът не предприеме действие за избягване на удара, системата автоматично включва спирачките.

City-Brake Active System предпазва и от случайно ускорение при скорости под 10 км/ч или от място. При засичане на прекалено рязко натискане на педала на газта и при наличие на друго превозно средство в радиус от 4 метра пред колата, водачът получава аудио и видео предупреждение. City-Brake Active System контролира също така мощността, за да не позволи придвижване на автомобила напред.

Първият модел, в който ще бъде въведена новата система, е Honda Fit. Колата влиза в продажба в Япония по-късно тази година. City-Brake Active System е отражение на работата на концерна под мотото „Сигурност за всички“. От Honda са категорични, че ще продължат да оборудват колите и автомобилите си с най-високотехнологичните и нови системи за сигурност.