Начало MotoGP News Представиха Хонда RC213V за MotoGP в Индонезия

Представиха Хонда RC213V за MotoGP в Индонезия

820
0

Марк и Алекс Маркес представиха новия мотор Хонда RC213V за MotoGP на специална церемония в Джакарта, Индонезия. През 2019 г. тимът спечели рекордна 25-та титла при производителите и трети пореден троен успех в световния шампионат по мотоциклетизъм. Отборът е с 309 победи в най-високия клас.

Подготовката на екипа за новия сезон ще продължи с теста на пистата Сепанг в Малайзия (7-9 февруари).

„Представянията са важни, защото дават тон на навлизането в ритъм за сезона”, коментира Марк, който миналата година взе осма титла в кариерата си (шеста в MotoGP).

„Подходът ни към предстоящата състезателна година е същият като за предходната и тези преди нея. Съсредоточени сме и готови да работим с тима на Хонда, за да вземем максимално добър резултат. Заедно с HRC и Репсол постигнахме невероятни неща. Продължаващите ни успехи са огромна мотивация за мен. Нямам търпение за още един сезон, през който да се състезавам с RC213V.”

23-годишният Алекс Маркес ще е дебютант в MotoGP

Той ще е съотборник с брат си, което е както предимство, така и недостатък. Алекс обаче не възнамерява да опитва да се сравнява с него, а да се развива със собственото си темпо.

„За мен е привилегия да съм част от семейството на Хонда”, заяви Маркес младши.

„Вече усетих емоцията от първото влизане в гаража и работата с екипа. Сега се чувствам напълно като част от Репсол Хонда Тийм. Знам, че имам много да уча и да постигна през 2020 г. Решен съм да дам най-доброто от себе си. Ще се постарая да вървя напред и да уча постоянно. Надявам се да направя чудесен сезон.”