Начало Други Honda с ново персонално устройство за придвижване

Honda с ново персонално устройство за придвижване

30
0
UNI-CUB ОІ

Honda Motor Co. представи ново персонално устройство за придвижване, наречено UNI-CUB β. То ще бъде показано на стартиращото следващата седмица автомобилно изложение в Токио.

През май 2012 г. Honda за първи път демонстрира UNI-CUB – устройство за придвижване с технология за контрол на баланса и волан с множество функции и възможности (Honda Omni Traction Drive System) – следствие от работата и изследванията на концерна в областта на хуманоидните роботи, чиито резултати са най-добре видими в ASIMO. Возилото може да се насочва напред, назад, настрани и диагонално чрез просто преместване на тялото и наклон в желаната за движение посока.

Honda тестваха потенциалната функционалност на UNI-CUB от юни 2012 г. чрез демонстрационна програма в Япония, провеждана от националния музей за наука и иновации (Miraikan).

UNI-CUB β е еволюция на първото устройство. То е създадено след анализ на данните и обратна информация от използвали предишния вариант потребители. С новия модел Honda прави следващата крачка в областта на този тип движение.

Новият UNI-CUB β е по-малък и лек от предшественика си, седалката е разположена по-ниско, подобрени са използваните материали, функциите, както и дизайна на устройството. Теглото е 25 кг при размери 510х315х620 мм (дължина/ширина/височина). Задвижва се посредством литиево-йонна батерия, а максималната скорост е 6 км/ч. Може да преодолее разстояние от 6 км за около час и половина при скорост от 4 км/ч.